Natuur als inspiratie

Jouw mooiste foto op behang!

De trend om je woning persoonlijker te maken zet door. In onze winkels kunnen we je favoriete foto van niet alleen op een canvasdoek printen, maar nu ook op stevig vliesbehang. Niets is te gek: laat gerust olifanten je slaapkamer in stappen of parkeer een sportwagen in de kinderkamer. Zo wordt de muur een eyecatcher, maar ook een persoonlijk verhaal. Het behang is binnen 24 uur klaar. Onze medewerkers controleren van tevoren of de kwaliteit van de foto voldoende is en geven handige tips voor een nóg beter resultaat. Houd de vuistregel aan dat je voor een stuk muur van 2 x 3 meter een foto nodig hebt van ca. 2.000 pixels. Voor jouw foto op vliesbehang betaal je € 12,95 per viekante meter.

Natuur als inspiratie: Urban Jungle

Urban Jungle is een exotische woontrend waarbij buiten naar binnen wordt gehaald. De natuurlijke materialen geven een mooi contrast met stoere materialen zoals metaal. Bij de Urban-Jungle-trend horen de kleuren blauw en groen; de groene kleur is inmiddels niet meer weg te denken uit huis. Denk hierbij aan diepegroene tinten maar ook aan een mooie petroltint. Laat deze kleuren terugkomen op de muren, met verf of juist door een behang met een bladmotief. Deze trend kun je ook gemakkelijk in huis halen met groene accessoires en planten. Door deze in groepen neer te zetten creëer je rust. Combineer verschillende soorten planten in potten en standaards met elkaar voor een mooi geheel.

Waarom PVC? Waarom niet!

Ook met een PVC vloer kun je een natuurlijke uitstraling geven aan je ruimte. Een PVC vloer is bovendien onderhoudsarm, voelt zacht en aangenaam aan en is zeer duurzaam. Het is ideaal voor (licht) vochtige ruimtes, zoals de keuken en de badkamer, dus je kunt de vloer over de gehele verdieping doortrekken. Zo creëer je eenheid en rust. Ten opzichte van laminaat en parket is een PVC vloer bovendien stil en geluiddempend.

Denk voordat je de vloer gaat leggen goed na over de legrichting. Heb je een smalle ruimte, leg de vloer dan in de breedte. Heb je een ondiepe kamer, dan creëer je een ruimtelijk effect door de vloer in de lengte te leggen. Voor een speelser effect kun je je vloer ook diagonaal of in visgraatmotief leggen. 

De kleuren van dit moment

Bij Urban Jungle moet je niet alleen denken aan groen, maar ook aan geel en blauw. De kleur groen is opgebouwd uit de kleuren geel en blauw en daarom matchen ze perfect en zorgen voor balans in het kleurenpalet. De geeltinten komen met name terug in natuurlijke materialen zoals rotan, sisal en bamboe en versterken de natuurlijke uitstraling. De blauwtinten versterken het groen en geven rust en ruimte in het interieur. De warme kleuren geel en groen kun je prima combineren met een koelere kleur blauw, bijvoorbeeld 'Denim Drift'. Hiermee versterk je de samenhang met het groen en de natuurlijke materialen. Durf kleur te gebruiken en creëer zo je persoonlijke woonstijl. Eerst even kijken of een kleur wel bij je past? Probeer het uit met de Flexa Kleurtester.

 

Something old... something new!

Soms zijn we iets te snel met iets weggooien, want in veel gebruiksvoorwerpen zit een nieuw leven verstopt! Die mooie theepot zonder deksel bloeit weer helemaal op met een leuke plant erin. Of heb je een oude deur over? Goed opschuren, verven of bewerken met whitewash en met een passend onderstel heb je een originele tafel. En die leuke laadjes uit oma’s ladekast hang je aan de muur voor een leuk effect. Je kunt ze schilderen of neutraal houden. Als ze erg diep zijn kun je ze inkorten. Haal de achterkant eraf en kort ze in en plaats vervolgens de achterkant weer terug. Verstevig het met raamhoeken en monteer het aan de wand. Vervolgens kun je er leuke plantjes in zetten en het is weer helemaal in de
stijl van nu!