Laagsteprijsgarantie

In plaats van ingewikkelde speciale acties en aanbiedingen vind je bij BAUHAUS altijd lage prijzen! Onze inkopers letten er altijd op dat onze prijzen laag blijven. Daarvoor geven we je onze BAUHAUS-laagsteprijsgarantie.

Zo werkt het

Heb je producten bij ons gekocht die toch ergens anders goedkoper zijn? Dan ontvang je van ons het prijsverschil en een korting van 12% op de laagste prijs.

Of zie je producten die de concurrentie voor een lagere prijs aanbiedt? Dan krijg je deze producten* bij ons voor diezelfde laagste prijs. Daarbovenop geven we je nog een korting van 12% op de laagste prijs.

Om de laagsteprijsgarantie te krijgen, dien je wel aan te kunnen tonen dat de concurrent goedkoper is. Dit kan door een bon, een print, of een website, folder of flyer.

* In principe behouden wij ons het recht voor om de afgifte te beperken tot de voor ons typische hoeveelheden voor klanten.

Voorwaarden laagsteprijsgarantie

 • De laagsteprijsgarantie geldt ook bij acties en kortingen van concurrenten.
  Onze concurrenten adverteren steeds met actieprijzen, kortingen of lokkertjes. Mochten onze prijzen in het kader van een dergelijke actie hoger uitkomen, dan geldt de laagsteprijsgarantie natuurlijk óók.
 • De laagsteprijsgarantie geldt bij prijzen van concurrenten.
  De laagsteprijsgarantie geldt voor prijzen van producten van concurrenten die hun winkel in Nederland op basis van de hier geldende wetten en belastingen runnen en ook garantie en service bieden. Daarom geldt de laagsteprijsgarantie niet voor prijzen van vrije handelaren, buitenlandse leveranciers of particulieren, die een keer een product verkopen.
 • De laagsteprijsgarantie geldt bij prijzen van internetaanbieders.
  Op internet geldt dit eveneens alleen voor producten van concurrenten die hun winkel in Nederland op basis van de hier geldende wetten en belastingen runnen en ook garantie en service bieden. Voor de prijzen van internetaanbieders geldt de productprijs exclusief bezorgkosten.
 • De laagsteprijsgarantie geldt voor identieke producten.
  Identiek betekent voor ons dat de producent, typeaanduiding enzovoort identiek zijn of dat alle gespecificeerde eigenschappen van het product identiek zijn. Voorwaarde is dat het gaat om vergelijkbare verpakkingseenheden of verpakkingen.
 • De laagsteprijsgarantie geldt voor prijzen die op hetzelfde tijdstip geldig zijn of waren.
  Wanneer een prijs van BAUHAUS wordt vergeleken met die van een concurrent, moeten beide op hetzelfde tijdstip geldig (geweest) zijn. De prijs van de concurrent moet daarbij minstens geldig (geweest) zijn voor een dag.
 • De laagsteprijsgarantie geldt tot 14 dagen na de aankoop.
  Er kan tot 14 dagen na de aankoop aanspraak worden gemaakt op de laagsteprijsgarantie.

Uitzonderingen laagsteprijsgarantie

 • De laagsteprijsgarantie geldt niet voor maatwerk.
  De laagsteprijsgarantie geldt niet bij maatwerk dat apart voor klanten is geproduceerd.
 • De laagsteprijsgarantie geldt niet voor services.
  BAUHAUS biedt voor diverse projecten benodigde services aan. De kwaliteit hiervan is niet vergelijkbaar. Daarom geldt de laagsteprijsgarantie alleen voor producten, niet voor services.
 • De laagsteprijsgarantie geldt niet voor concurrenten en wederverkopers.
  De laagsteprijsgarantie geldt niet voor concurrenten en wederverkopers die de gekochte producten niet zelf verwerken. Anders kunnen er pogingen zijn om grote hoeveelheden zeer gunstig in te kopen via de laagsteprijsgarantie en die dan door te verkopen om hiermee winst te willen maken ten koste van onze klanten.
 • De laagsteprijsgarantie geldt niet voor uitverkopen.
  Gereduceerde prijzen in het kader van uitverkopen, seizoensuitverkopen of uitverkopen van individuele producten kunnen niet geldend worden gemaakt voor de laagsteprijsgarantie.
 • De laagsteprijsgarantie geldt niet voor veilingen.
  Prijzen die in het kader van (internet-) veilingen tot stand komen, kunnen niet vergeleken worden met de permanente voor alle klanten geldige prijzen van BAUHAUS.
 • De laagsteprijsgarantie geldt niet voor prijzen die alleen gelden voor een beperkte klantenkring.
  De laagsteprijsgarantie geldt voor prijzen die een concurrent aan alle klanten geeft. Tenslotte gelden de prijzen van BAUHAUS ook voor iedereen en op ieder moment. Als de prijzen van een concurrent alleen voor bepaalde klanten gelden, dan willen wij ons daar niet mee meten. Individuele aanbiedingen zijn daarom geen basis voor een laagsteprijsgarantie.
 • De laagsteprijsgarantie geldt niet voor prijsgaranties.
  Basis van de laagsteprijsgarantie is altijd de prijs van een product. Een prijs die ontstaan is doordat een concurrent een prijsgarantie heeft toegepast, kan bij ons niet worden gebruikt voor de laagsteprijsgarantie.
 • De laagsteprijsgarantie geldt niet voor specifieke voordelen of bonussen.
  Bij BAUHAUS geldt het principe ‘Altijd voordelig!’. Concurrenten bieden hun klanten echter gedeeltelijk een ‘bonus’ of overeenkomstige voordelen, bijvoorbeeld op basis van de totale jaaromzet. Zulke voordelen kunnen niet worden toegewezen aan een bepaald product en kunnen dus niet worden gebruikt voor de laagsteprijsgarantie.
 • De laagsteprijsgarantie geldt niet als daardoor de inkoopprijs volledig en systematisch wordt onderboden.
 • De laagsteprijsgarantie geldt niet tussen Nederlandse BAUHAUS vestigingen.
  BAUHAUS Nederland hanteert binnen alle vestigingen dezelfde prijzen. Op grond van lokale leveringsstructuren en assortimenten kan het soms voorkomen dat er voor een enkel product in de vestigingen van BAUHAUS een verschillende prijs wordt gevraagd. Omdat dit telkens een concrete reden heeft, geldt de laagsteprijsgarantie in deze gevallen niet.

5 jaar BAUHAUS-garantie

Garantie

BAUHAUS biedt vijf jaar garantie vanaf de datum van aankoop op alle elektrische of door een motor aangedreven apparaten, met uitzondering van accu's, batterijen, verlichting en slijtagedelen.

De wettelijke rechten van de koper blijven door de garantie onaangetast.

BAUHAUS zal gebreken aan een apparaat die gedurende de garantieperiode optreden naar eigen goeddunken verhelpen (reparatie) of zal het vervangen door een ander apparaat of de aankoopsom bij inlevering van het apparaat vergoeden. Verdergaande aanspraken kunnen niet aan de garantie worden ontleend.
Van deze garantie uitgezonderd zijn gebreken en slijtageverschijnselen die kunnen worden teruggevoerd op door gebruik ontstane slijtage, ondeskundige behandeling of ontbrekend onderhoud of die al bij de koop bij de klant bekend waren. De garantie vervalt zodra de klant de behuizing van het apparaat opent of laat openen.

Aanspraken op basis van de garantie kunnen door de klant op vertoon van het apparaat en de kassabon in iedere BAUHAUS-vestiging in Nederland binnen vijf jaar na de datum van aankoop worden ingediend.

Kwaliteitscontrole

BAUHAUS staat voor de beste kwaliteit van meer dan 120.000 producten. Daarom worden alle producten streng gecontroleerd op kwaliteit, voordat je ze in ons assortiment vindt. Als de vereiste kwaliteit niet wordt gehaald, laat BAUHAUS de producten zelf maken. Deze producten vind je bij onze exclusieve kwaliteitsmerken. De kwaliteit wordt niet één keer, maar elke keer bij ontvangst van een product gecontroleerd. Zo krijg je als klant uitsluitend perfecte producten aangeboden.

Omruilgarantie

Als je een keer te veel of het verkeerde product hebt gekocht, ruil je het gewoon om. Dat kan tot vier weken na je aankoop. Neem het onbeschadigde product in de originele verpakking samen met de kassabon mee naar je BAUHAUS-bouwcentrum. Je krijgt dan een tegoedbon of je geld terug (met uitzondering van bestelde producten).